kortárs irodalom Spiró György Vörösmarty tér Budapest Ünnepi Könyvhét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai kortárs irodalom legnagyobb seregszemléjén, Budapesten 147 pavilonban 200 kiadó kínálja termékeit a Vörösmarty téren.

Elkezdődött a 85. Ünnepi Könyvhét és a 13. Gyermekkönyvnapok budapesti eseménysorozata csütörtökön, a Vörösmarty téren. A rendezvényt megnyitó Spiró György Kossuth-díjas író azt hangsúlyozta: a jelen korban a szépirodalom az egyetlen megbízható emlékezetünk.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Zentai Péter László, a programsorozatot szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója beszédében a magyar irodalom és a minőségi könyvkiadás ünnepének nevezte a 85. születésnapjához érkezett könyvhetet. Felidézte, hogy a könyves rendezvényt alapítása óta minden évben megtartották, csak egyszer, 1957-ben nem, amikor a bebörtönzött írók iránti szolidaritásból elmaradt az Ünnepi Könyvhét.

Az idei eseménysorozatra 335 könyvújdonságot jelentetett meg 83 hazai, illetve 11 határon túli kiadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.