Boldog születésnapot, Donald!

kacsa Donald kacsa karakter Disney szülinap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Disney ikonikus karaktere 80 éve tűnt fel először a képernyőn.

A világ leghíresebb kacsája 2014. június 9-én, éppen pünkösd hétfőn ünnepli 80. születésnapját! Donald kacsa jellegzetes stílusával, bohóckodásával és tüzes indulataival azonnal magával ragadta az egész világot, és azóta is kicsiktől a nagyobbakig mindenki imádja.

Forrás: Disney csatorna

Donald kacsa rövid története

Donald kacsa karaktere már születésétől hatalmas népszerűségnek örvendett, amely megállíthatatlanul tört előre. Az 1930-as évek közepén már megjelentek az első Donald kacsa merchandise termékek, kezdve a plüss játékoktól egészen az ágyneműkig és a lámpákig. 1938-ban pedig a híres Disney illusztrátor, Al Taliaferro megalkotta az első Donald kacsa képregényt, amely a sikere csúcsán 322 újságban jelent meg egyszerre.

Forrás: DISNEY CHANNEL

Donald kacsa napjainkban is óriási népszerűségnek örvend, naponta csal mosolyt a kisebbek arcára a Disney csatorna képernyőjén a Mickey egér játszótere sorozatban.

1934-es debütálása óta Donald 200 filmes produkcióban szerepelt - többen, mint bármelyik másik Disney karakter. Négy évvel első megjelenése után pedig találkozott élete szerelmével, Donnával, akit Daisy kacsaként ismerhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.