úszás Hírességek Csarnoka Kovács Ágnes Egyesült Államok Halhatatlanok olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó hivatalosan is bekerült a vizes sportok legkiválóbbjait tömörítő nemzetközi hírességek csarnokába az Egyesült Államokban.

A jubileumi, 50. beiktatási ünnepséget magyar idő szerint szombat este tartották a Fort Lauderdale-i Hall of Fame-ben, ahol Kovács két legendás amerikai úszótól, Janet Evanstól és Jason Lesak tól vehette át a beiktatást "igazoló" díjat.

Forrás: Facebook/Kovács Ágnes

"Nagyon örülök, hogy nemzetközileg ilyen formában is elismerik az úszásban elért eredményeimet. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, edzőimnek, csapattársaimnak és mindenkinek, aki bármilyen formában segítette a pályafutásomat, akik nélkül én sem állhatnék ma itt" - nyilatkozta az MTI-nek a 2000-ben Sydneyben ötkarikás aranyérmes, amellett a különböző mellúszó távokon két vb- és hét Eb-elsőséget is szerzett kiválóság, aki most a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar nemzetközi igazgatóságának tagja, kommunikációs vezetője.

Forrás: Facebook/Kovács Ágnes

A hírességek csarnokába most 14 sportembert iktattak be, Kovács Ágnes mellett az utóbbi években a tengerentúlon dolgozó, úszóedző Nagy József is ezúttal került be a Hall of Fame-be, amelynek tagjai között kettejükkel együtt már 36 magyar van. Honfitársaink közül legutóbb, 2012-ben éppen Kovács egykori mesterét, Kiss Lászlót, az úszóválogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, és Szabó Józsefet, a 200 méteres mellúszás szöuli ötkarikás aranyérmesét, világ- és Európa-bajnokot iktatták be.

Ági a héten idehaza is rangos elismerést kap: csütörtökön veszi át a Budapest díszpolgára kitüntetést. A címet a főváros közgyűlése adományozta neki példamutató sportpályafutásáért, a sport és tanulmányok területén nyújtott kimagasló teljesítményéért.

A két díjazás között a tengerparton lazít egy kicsit:

Forrás: Facebook/Kovács Ágnes

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.