Megint kiadták a riasztást – viharos szél, nagy méretű jég is lehet ma

Forrás: Thinkstock -
jég időjárás felhőszakadás Szél riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
7 megyére elsőfokú riasztást adtak ki a várható viharos szél, a felhőszakadás és a jégeső miatt.

Pénteken az éjszaka érkezett hidegfront átvonul felettünk, majd a keleti határainknál lelassul, fokozatosan feloszlik. Vonulását a megerősödő északnyugati szél jelzi, ugyanakkor északkeleten délutántól egészen éjszakáig bezárólag zivatarok kialakulhatnak. 7 megyében elsőfokú riasztás van érvényben. Ez Zala, Somogy, Baranya, Heves, Borsod, Szabolcs és Hajdú-Bihar térségét érinti – írja a met.hu.

Forrás: Thinkstock

Ezeken a területeken felhőszakadás is lehet, valamint rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Sőt, valahol nagyméretű jégre és károkozó szélre figyelmeztetnek. A csúcsok közben 20 és 26 fok között alakulnak. Késő este 15 és 21 fok közötti lesznek a maximumok.

Szombaton napos idő várható, de az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon erőteljesebb is lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. A csúcsok 22 és 25 fok között alakulnak.

Vasárnap már többnyire napos idő várható. Az északkeleti és estefelé esetleg a délnyugati határvidéken egy-egy zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, a középső országrészben helyenként meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.