Egy kis biológia: önálló életet él az argonauta pénisze

pénisz szex polip
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az argonauta szexuális életéről olvasva leesett az állunk. Mert... először is: mi is az az argonauta? És? Miiii? Ezt hogy csinálja? Elolvastuk.

Egy biztos, az argonauta valamiféle tréfája lehet a természetnek. Ez a polipszerű állat a legkevésbé sem a hagyományos értelemben szexel, sőt. Állítólag annyira lefoglalja a táplálékszerzés, hogy a párkeresésre már nem marad ideje. Pénisze ezért leválik róla, mondhatni önálló életre kel. A csajozós kis hímtagot eleinte az egy önálló fajnak, valamiféle tengeri féregnek nézték a tudósok, arról azonban nem sikerült információt szereznünk, hogy miként jöttek rá: ez egy pénisz.

Az argonauta görög eredetű szó, jelentése: bátor, vakmerő hajós, tengeri kalandor.

Pénisz alakú állatok a természetben

Bár az argonauta hímtagjáról kiderült, hogy nem önálló faj, bőven találunk a természetben olyan állatokat, amelyek egy falloszra hasonlítanak. Ezekről a szexpázsit blogon írtunk is, nézzétek csak!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.