Nyami! Megvannak Magyarország Cukormentes Tortájának a döntősei

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány -
egészséges étkezés Ország tortája cukormentes Erős Antónia Mautner Zsófi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén a bogyós gyümölcsök, a túró és a csokoládé a sláger, de levendula és bazsalikom is került a tortákba.

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny azt tűzte ki célul, hogy a cukrászok mellett a nagyközönségnek is megmutassa, lehet fehérliszt és cukor nélkül is mennyei édességeket készíteni. A döntőbe három ötletes és finom édesség jutott: a Bazsalikomos csipkebogyó, a Csokis kaland és a Döbleces almás. Íme:

Magyarország Cukormentes Tortájának a döntősei Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A „Magyarország Cukormentes Tortája" versenyre minden évben cukrászmesterek pályázhatnak, akik idén is szorgosan készültek. A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok használatát, az alacsony szénhidrát- vagy kalóriatartalmat pontozta, hanem figyelembe vette az innovációt, a cukrászati gyakorlatot, a torta küllemét és ízeinek harmóniáját, valamint a magyar ízvilághoz köthetőséget is.

Mautner Zsófia, a zsűri elnöke elégedett volt az idei versennyel: „A Bazsalikomos csipkebogyó pikáns és fanyar ízei a bazsalikomnak köszönhetően, a Döbleces almás meglepetése tökmaggal és a Csokis kaland klasszikussága tetszett. Az idei versenyen esztétikusabb és ízletesebb tortákat kóstolhattunk az előző évekhez képest."

2012-ben egy almás egres különlegesség lett az ország cukormentes tortája, tavaly pedig egy ribizlihabos-almás réteges torta diadalmaskodott.

Süsd meg életed legfinomabb és legegészségesebb tortáját te is!

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny részeként idén is lesz háziverseny, melyen a legfinomabb és a legegészségesebb "otthon" készült tortát díjazza az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Nevezhet cukrász, aki nem ipartestületi tag, vagy háziasszonyok, gasztrobloggerek, és mindenki más! A kihívás ugyanaz, mint az ipartestületi mestereknek: fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül, kalória- és szénhidrátszegény torta készítése, mely egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető.
A háziverseny kiírása és a részletek megtalálhatók az alapítvány Facebook oldalán és honlapján!
Nevezési határidő: 2014. augusztus 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.