Vége a kánikulának - heves zivatarok jönnek

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Piksel -
eső zivatar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fellélegezhetnek, akiknek az utóbbi pár napban elegük lett a kánikulából, kedden ugyanis heves zivatarok jönnek. 

Kedden záporok, zivatarok enyhítik a hőséget - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Keddre a hőség miatt már csak a fővárosra és nyolc megyére, a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra első-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Tartósan 25 Celsius-fok feletti hőmérséklet várható a következő napokban.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Piksel

Az előrejelzés szerint kedden már többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik a déli, délkeleti szél, és zivatar idején a szél viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 28 és 34 fok között alakul, de nyugaton kissé hűvösebb is lehet. A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy az UV-B sugárzás maximuma még kedden is elérheti a nagyon magas szintet. Emellett viszont kedden az egész országban számítani lehet heves zivatarokra és felhőszakadásra is. A heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú, az ország többi területére az elsőfokú figyelmeztetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.