Időjárás: eső és napsütés váltja egymást jövő héten

augusztus időjárás Magyarország előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Változékony marad az időjárás augusztus első hetén. Lesz zápor, zivatar, viszont nem lesz ekkora a hőség.

Hétfőn csak több órára süt ki a nap. Főként a délutáni, esti órákban több helyen várható zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső kísérhet. Ennek ellenére a legmagasabb hőmérséklet 28-33 Celsius-fok között várható.
Kedden is többnyire erősen felhős lesz az ég, a nappali maximumok a hétfőihez hasonlítanak majd. Több helyen várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás.

Forrás: Thinkstock


Szerdán a Dunától keletre többnyire erősen, a Dunántúlon változóan felhős égre van kilátás. Tartós esőt is jeleztek - írja az MTI. Nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.
Csütörtökön előbb a Dunántúlon, majd a Duna vonalától keletre is csökkent a felhőzet. A legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között alakul.
Pénteken napos idő várható. Keleten lehetnek elszórtan záporok.
Szombaton és vasárnap már nem várható csapadék, napos lesz az idő, 30 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.