Múzsájára hagyta 100 milliós vagyonát Vukán György

Fotó: Tuba Zoltán - Origo -
Horgas Eszter öröklés vagyon zeneszerző Vukán György jogdíj hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaly nyáron elhunyt zeneszerző, zongoravirtuóz Vukán György vagyonát, jogdíjait múzsájára, Horgas Eszter fuvolaművészre hagyta.

Ahogy a Life.hu is megírta, egy éve hunyt el Vukán György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző. A művész vagyonát múzsájára, Horgas Eszterre hagyta. Vukán unokahúga, aki mindössze egy ékszert kapott, megtámadta a végrendeletet – írja a Bors.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

„Valóban így van, rám hagyta a vagyonát, a zenei hagyatékát, a műveit, az összes jogdíjat. Ez óriási felelősség. Ezért Gyuri dolgozott meg, én pedig azt tervezem, hogy hozzá hasonlóan létrehozok egy alapítványt, amelyből a fiatal művészeket támogatnám" – mondta a lapnak Horgas Eszter, akit mentora halálhíre egy évvel ezelőtt teljesen váratlanul ért. Mivel Vukánnak nem volt családja, azért döntött úgy, hogy a fuvolaművészre hagyja a vagyonát, mert remélte, egy hasonlóan tehetséges zenész jól dönt majd, mire fordítsa a 100 milliós összeget.

Tavasszal volt Vukán György hagyatéki tárgyalása, amelyen megjelent az elhunyt művész unokahúga is, akire mindössze egy ékszert hagyott. „Ő megtámadta a végrendeletet, szeptemberben lesz a tárgyalás. Nagyon váratlanul ért engem ez az egész, és remélem, hogy nem kerül sor pereskedésre, mert arra maximálisan alkalmatlan vagyok" – mondta Horgas Eszter.

Vukán György végrendeletében vagyona másik felét többek közt alapítványára és a Máltai Szeretetszolgálatra hagyta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.