erkölcsi bizonyítvány rektor HÖK nemi erőszak ELTE gólyatábor Mezey Barna bejutás egyetem szigorítás felfüggesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ELTE rektora sajtótájékoztatóján azt mondta, ha bebizonyosodik a felelősségük, akkor az ELTE tanárképzőjének HÖK-vezetését is kirakhatják az egyetemről, miután az általuk szervezett gólyatáborban az egyik fotós megerőszakolt egy lányt a hétvégén.

Felfüggesztette az ELTE vezetése annak a Hallgatói Önkormányzatnak a működését, amelynek gólyatáborában megerőszakoltak egy elsőéves lányt. Fegyelmi vizsgálatok sora indult, végső esetben akár ki is rúghatják a felelősöket – írja az Origo.

Mezey Barna Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mezey Barna, az ELTE rektora az eset miatt már miniszteri szinten is egyeztetett, elképzelhető, hogy szigorodnak a felsőoktatásba jutás feltételei. Azt szeretnék, ha ezentúl az egyetemi felvételihez erkölcsi bizonyítványt is csatolnának a jelentkezők.

A rektor megerősítette azt is, hogy a gyanúsított az ELTE harmadéves informatikus-könyvtár szakos hallgatója. A 38 éves férfiról, aki a táborban fotós-szervező minőségben volt jelen, azt a lapinformációt is megerősítette, hogy büntetett előéletű volt.

A tanárképző dékánja, Mikonya György is jelen volt a sajtótájékoztatón, ő azt mondta, hogy felvették a kapcsolatot az áldozattal, igyekeznek megszervezni, hogy a tanulmányait folytatni tudja (illetve el tudja kezdeni) – tudósít a hvg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.