applikáció meteorológia havazás baleset Magyarország hófúvás fagy fennakadás előrejelzés közlekedés január
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szombat reggeli helyzet szerint az országban nincs elzárt település, minden út járható, a vasúti közlekedésben sincsenek jelentős fennakadások - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo.

Az Alföld nagy részén intenzív havazást jósolnak a mai napra is. Két megyében másod-, tizenegy megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hófúvás, illetve a várható jelentős mennyiségű hó miatt.

Autók a behavazott M7-es autópályán Nagykanizsa közelében 2014. január 24-én. Forrás: MTI/Varga György

A tűzoltókat országszerte pénteken csaknem kétszáz esethez riasztották, több kamiont és buszt a honvédségnek kellett kimentenie. A Magyar Honvédség járművei szombat reggelig három kamiont és öt buszt szabadítottak ki a hó fogságából.

Keresztbe fordult kamion zárta el a behavazott 74-es utat a Zala megyei Hahót közelében. Forrás: MTI/Varga György

A meteorológiai szolgálat legfrissebb adatai szerint a dél-dunántúli területeken már több mint 10, helyenként mintegy 20 centiméteres a hóréteg.

Már elérhető egy ingyenes applikáció is a hó ellen. A VÉSZ (Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás) letölthető minden fontos okostelefonos rendszerre. Telepítését követően a katasztrófavédelem hivatalos alkalmazása folyamatosan lehívja a hivatalos figyelmeztetéseket az útlezárásokról, balesetekről, extrém útviszonyokról - persze csak akkor, ha van mobilinternetes lefedettség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.