Minimál ételpakk – vannak, akik ennyiből gazdálkodnak egy hétre

jótékony cél élelmiszer Élelmezési Világnap 2014 minimál éhező étel rászoruló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu titokzatos csomagot kapott a minap, amelyben alapélelmiszerek voltak. A szerkesztőségben bizony törtük a fejünket, meg tudnánk-e oldani a heti étkezésünket egy csomag rizsből, tésztából, fél kiló krumpliból, egy doboz sertészsírból, pár paprikából, paradicsomból, hagymából és egy kiló kenyérből. 

Október 16-a az Élelmezés világnapja. Érdemes ilyenkor elgondolkodni, hogy hazánkban még mindig vannak éhező családok. Egy felmérés szerint Magyarországon a háztartásokban évente 40 kg élelmiszer kerül a szemétbe. A METRO Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve frappáns ötlettel rukkolt elő és úgy döntött, az áruházakból a lejárathoz közeli és esztétikai hibás termékeket a rászorulóknak juttatja el

A Life.hu ételpakkja Forrás: Life.hu

„Mivel a fő működési területünk az élelmiszerek kereskedelme, így alapvető kötelességünk, hogy a támogatási politikánkat követve az éhezést megszüntessük, így több programunknak is ez a legfőbb célja. Mindent megteszünk, hogy biztosítsuk a rászorulók részére az egészséges élelmiszereket és a kiegyensúlyozott táplálkozást" – mondta Krubl Yvette, az áruház kommunikációs vezetője.

Szomorú felmérés – sokan éheznek Magyarországon

Magyarországon több százezer alultáplált ember él és körülbelül 10-15 ezer gyermek éhezik.

A kidobott élelmiszerek 78%-áért a vállalatok, 22%-áért pedig a lakosság a felelős.

Minden családban keletkezik háztartási hulladék, holott éves szinten több tízezer forintot is megtakaríthatnának a családok az élelmiszerek hatékonyabb, jobb felhasználásával.

Az áruházlánc az Élelmiszermentés elnevezésű program keretében az eltelt 2 évben 573 922 kg, azaz 507 005 745 forintnak megfelelő élelmiszert adott át az Élelmiszerbanknak, ezzel országszerte 43 000 rászorulónak juttatott friss élelmiszert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.