Káosz és katarzis az üzletekben: elindult a Black Friday

Forrás: AFP/Andrew Burton -
árleszállítás akció harc roham Egyesült Államok üzlet Fekete Péntek vásárló bolt Black Friday
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezdetét vette a Black Friday, vagyis a Fekete Péntek: ezen a napon több ezer vásárló rohamozza meg a hatalmas akciókat kínáló üzleteket.

A Black Friday, vagyis a Fekete Péntek az Egyesült Államokból indult hódító útjára. A hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelentő nap az áruházak hatalmas leárazásait jelenti a hálaadást követő pénteki napon.

New Yorkban így várták a gyerekek, hogy rávethessék magukat az akciókra Forrás: AFP/Andrew Burton

Idén ez éppen mára, november 28-ára esik, amelyre a legtöbb amerikai általában alaposan fel is készül egy előre kivett szabadnappal, és megrohamozzák az akciós üzleteket. A Black Friday elnevezést 1966 óta használják, egyes források szerint a zsúfolt utak és járdák, mások szerint az eladók jelentős vesztesége miatt.

Idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: az Extreme Digital és az eMag webáruház is hirdetett akciókat.

Akciót a szöveg helyett! A Z generáció már más eszközökkel tanul http://www.life.hu/csalad/20140424-a-mai-fiatalok-rosszak-szovegertesben-es-szinte-csak-a-vizualis-eszkozokkel-kepesek-megerteni-es.htmlA közösségi médiából és a Wikipediáról gyűjtik az információt, és kifejezetten nehézséget okoz számukra a hosszabb, szöveges háttéranyagok feldolgozása és az ismeretek szöveges visszaadása – derül ki a BKF a Z generáció tanulási szokásait vizsgáló felméréséből. A fiatalok megváltozott szokásait az oktatás és számonkérés módszertanának is követnie kell, vélik a szakértők.Család--A legcukibb rekord: karácsonyi manók özönlötték el Bangkok városáthttp://www.life.hu/news/20141126-karacsonyi-manonak-oltozve-rekordot-dontottek-thaifoldon.htmlTöbb száz thai általános iskolás gyerek gyűlt össze Bangkokban karácsonyi manónak öltözve.News--Megvan a világ legrondább karácsonyfadísze - sírni fogsz!http://www.life.hu/news/20141124-a-santaur-karacsonyfadisz-felig-lo-felig-telapo-megrendelheto.htmlJó, jó, a karácsonyfadíszek soha nem a visszafogott eleganciáról szóltak, de Santaur, a félig ló, félig Mikulás egészen biztos dobogós helyen végezne az ízléstelenségi versenyen. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.