Rettegés a moziban - íme, a filmtörténelem leghíresebb inváziós filmjei

Forrás: AFP -
Steven Spielberg Világok harca földönkívüli Tom Cruise A vírus rettegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyermekkorunk óta szeretjük a rettegős, földönkívüliekkel megspékelt filmeket. Vannak köztük jó szándékúak, mint E.T. és vannak gonoszak. Íme, a filmtörténelem leghíresebb inváziós alkotásai!

A filmtörténelem számos alkotása szól idegenekről - kattints IDE, hogy megtudd, melyek ezek!

A Life.hu korábban már elárulta, melyik a kedvenc vírusos filmje, most pedig azt is megmutatjuk, melyik földönkívüliekkel ijesztgető film nálunk a favorit. Mostani választásunk: Világok harca.

Steven Spielberg 2005-ös Világok harca adaptációja a rendező első olyan alienes alkotása volt, amiben nem kapott kiemelt hangsúlyt a civilizációk közötti kapcsolatfelvétel.

Forrás: AFP

A világok harca legfrissebb verziója pár éve készült el Tom Cruise főszereplésével Steven Spielberg rendezésében, de a népszerű inváziós sci-fi gyökerei egészen a múlt századig nyúlnak vissza. Az eredeti történetet H. G. Wells vetette papírra még 1897-ben, és írásának középpontjában az emberiség és egy idegen civilizáció konfliktusa áll. Orson Welles ebből a regényből készítette híres-hírhedt rádiójátékát, ami egyben médiatörténeti jelentőségű esemény is volt a harmincas években: a sztorit Welles hírösszefoglalónak álcázva adta le a rádióban, így sokan azt hitték, hogy tényleg itt vannak az idegenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.