Elárverezték Lady Diana halála előtt írt levelét

Forrás: AFP/Jacques Demarthon -
taposóakna halál aukció Diana hercegnő levél árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fontos dokumentumot hétfőn bocsátották árverésre. Ez volt az utolsó levél, amit még életében írt.

Csaknem 3000 fontért, körülbelül 1 millió 125 ezer forintért kelt egy hétfői árverésen Birmingham Diana hercegnő utolsó levele, amelyet 1997-es tragikus autóbalesete előtt mindössze 3 héttel írt – számol be a Female First.

Forrás: AFP/Jacques Demarthon

Az esemény szervezője, Mark Huddleston úgy fogalmazott: „Ez egy fontos levél a modern történelemben." A Kensington Palota levélpapírjára megfogalmazott dokumentum címzettje egy humanitárius aktivista, Dilys Cheetham, akinek Lady Di azután küldött levelet, hogy hazatért Boszniából, taposóakna-ellenes kampányának egyik állomásáról.

Egyebek mellett azt írja: „Nagyon megérintett, amit átéltem. A látottak csak megerősítettek abban, hogy a világ nem felejti el azokat, akik feleslegesen váltak nyomorékká az ilyen szörnyű fegyverek miatt. Ezeknek az embereknek szükségük van támogatásra."

Cheetham egyébként egy Jason Fraser nevű fotós férfinak adta el a levelet 1999-ben, aki 2007-ben egy magángyűjtőnek adta tovább, aki végül most aukcióra bocsátotta azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.