Kiválasztottuk A Dal 3 legjobb középdöntős nótáját – íme

Rúzsa Magdi Pierrot Szabó Ádám középdöntő Csemer Bogi Boggie Eurovíziós Dalfesztivál döntő A Dal 2015 PASSED legjobb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem volt könnyű választani, de összehoztuk. Az elbűvölő hárfás csapat, az angyali teremtés és a harmonikás macsó középdöntőbe jutása egyértelmű, mi nekik drukkolunk, hogy tovább meneteljenek a végső megmérettetésig.

A Dal 2015 színes mezőnyt tartogatott. Sőt a zsűriben is volt egy kis változás, hiszen Pierrot személyében új ítész érkezett, aki csípős kritikáival megfűszerezte a műsort. Voltak nagy kiesők, mint például Keresztes Ildikó, aki hatalmas ívű dalával nem győzte meg sem a közönséget, sem a zsűrit, vagy Dér Heni, aki hiába állt lélegzetelállító ruhában a színpadra, dalát a zsűri közhelyesnek titulálta. Az idei év nagy visszatérője pedig Wolf Kati volt, aki már képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon és most újra úgy döntött, megméretteti magát. Ezennel pedig következzen az idei év három legjobb középdöntős dala, szerintünk.

A nép kedvence

Járva-kelve kis hazánkban, a legtöbben a PASED együttes nevét emlegették. Valóban kellemesen repültünk a hárfával megspékelt dal szárnyain. A formációt négy tag alkotja, Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni, Godzsák Dávid és Szabó Levente. Dorottya és Fanni több mint 10 éve hárfáznak, jelenleg a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói. Az ikerlányok nem titkolt célja a hárfa népszerűsítése a populáris kultúrában. A lányok kőkeményen képzik magukat zeneelméletből, ennek köszönhetően a PASSED dalait igényesség jellemzi. Az együttesen látszik, hogy örömzenélnek, nincs benne semmi mesterkéltség. Szerintünk simán helytállnának Bécsben és talán még a hatalmas kihívással is megbirkóznának, ha a versenyt olyan önfeledten tudnák élvezni, mint „Mesmerize" című dalukat.

A zsűri kedvence

A keményszívű zsűri az egekig magasztalta Csemer Boglárka „Boggie" „Wars for Nothing" című dalát. Még Pierrot is majdnem maximális pontszámot adott és kedves mosollyal pötyögte be a 9 pontot a rendszerbe. Rúzsa Magdi pedig majdnem hazament, mert leszögezte, ő már megtalálta, melyik dalt küldené Bécsbe (hát persze, hogy Boggie-ét), azért végül maradt a zsűriasszony, hiszen azért fizetik. Visszatérve Bogi dalára, a mezőnyből valóban kitűnt a visszafogott lány dala, amely súlyos témát feszeget. A harmonikus dallamvezetésnek és a felszabadult játéknak köszönhetően a zene körbeöleli hallgatóját. A különleges dalszövegnek („Az, hogy te békében élsz, nem jelenti azt, hogy nem kell törődni a sok fájdalommal") és Boggie egyedi hangszínének köszönhetően pillanatok alatt egy varázslatos világba kerültünk. A Boggie formáció 2010-ben alakult, Boglárka mellett alapító tagja a zenekar zongoristája és fő szerzőtársa, Sebestyén Áron.

„Nagyon boldog voltam, amikor a zsűri pontszámait megláttam. Azt gondolom, gyönyörű dolgot varázsoltunk a színpadra az elődöntőben. Érzelmileg teljesen a dal hatása alá kerültem és tudtam, aminek meg kell történnie megtörtént, ha rossz kritikákat hallok, akkor is elégedett lettem volna" – mesélte a Life.hu-nak Boggie.

A Life.hu kedvence

A lányok mellé mi egy fiút választottunk nektek. Méghozzá a harmonikavirtuóz Szabó Ádámot, aki a Csillag Születikben még hangszerével varázsolt el minket, majd az X-Faktorban már az énekhangját is megismerhettük. Ádám jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, harmonika szakon. Az iskola mellett énekelni jár Éliás Gyulához. A Dalban szintén a középdöntőbe jutott énektanár kétség kívül jó munkát végzett, mert Ádám volt az egyik legtökéletesebb hangú énekes. Tőle nem hallottunk hamis hangokat és férfias érzékenységgel adta elő „Give me your love" című dalát.

„Nagyon örülök, hogy a Life.hu kedvencei közé választottatok. Sajnos egy picit megfáztam és egyelőre náthás a hangom, de szerintem ez még jól is fog állni a dalnak. Ugyanolyan pontszámokat szeretnék kapni vagy még jobbakat, mint az elődöntőn. Pierrot tanácsát pedig megfogadtuk és változtattunk a vokálon a középdöntőre" – magyarázta Ádám, akinek nagy álma, hogy a döntőbe kerülhessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.