Elaludt a miniszter, Kim Dzsongun kivégeztette

Forrás: MTI/EPA/Rodong Sinmun -
kivégzés Kim Dzsongun Észak-Korea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazaárulás vádjával kivégezték észak-korea védelmi miniszterét. Az indok szinte hihetetlen: elaludt egy olyan rendezvényen, ahol jelen volt az ország vezetője, Kim Dzsongun.

Hjon Jongcsolt eltávolították a tisztségéből, majd hamarosan kivégezték légvédelmi fegyverrel. Több száz ember nézte végig, ahogy megölik, adta hírül a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

A jelentés szerint Hjon tiszteletlen volt Kim Dzsongunnal, mikor elszundított egy katonai eseményen. A vezető már 15 magas rangú tisztségviselőt végeztetett ki, mert megkérdőjelezték tekintélyét. Ezzel szeretne példát statuálni, hogy többet ne fordulhasson ilyen elő.

Forrás: MTI/EPA/Rodong Sinmun

A diktátor képes volt saját nagybátyját is kivégeztetni 2013-ban, de azokat a politikusokat sem kímélte, akik dél-koreai szappanoperát merészeltek nézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.