Krokodil a Millenárison!

Forrás: Thinkstock -
krokodil Gourmet Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország legjobb séfjei mutatkoznak be a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris parkban és ebben a kulináris kavalkádban nem is tudjuk, hirtelen mit is kóstoljunk előbb: a csalánlevest, a vodkás kecskesajtot, a paprikáscsirke-popcornt vagy a krokodilt.

Már zajlik a Gourmet Fesztivál, ahol vasárnap estig kóstolgathatsz mindenféle finomságot.

Azt gondolnánk, hogy a krokodil eszi meg az embert, nem pedig fordítva. Ez a tétel a Gourmet Fesztiválon megdőlni látszik, ugyanis a Hotel Corinthia standján ott a crocoroll, azaz egy krokodilhúsból készült különlegesség.

Forrás: Thinkstock

A hotel séfje, Bolyki Péter szerint „a lágy textúra egy pimasz és kalandos ízvilággal párosul, amely a megfelelő fűszerek hozzáadásával csalogatható elő.” Az idei Gourmet főszereplője persze egy kevésbé vérengző fenevad, a csirke, azaz a paprikás csirke, aminek válzozatos formáival találkozhatunk a gasztrofesztiválon.

Persze, aki nem szereti a csirkét, talál mást, nem is akármit. A Delizia Gourmet & More - egyebek mellett - vodkás kecskesajtkrémet ad kovászos kenyérben, az Anyukám Mondtánál lesz borjúszegy banh mi, ami tulajdonképpen egy vietnámi szendvics. A Fazsaládé kínálatában pedig ott a “citromdisznó”. Erre még jöhet a bodzás zsendelicnyalóka, a Chianti Étterem standján, amit leöblíthetünk egy algás uborkaszörppel, a Salonnál. De ezzel még csak a töredékét jártuk végig a Gourmet Fesztiválnak, ahol tulajdonképpen megkóstolhatjuk egész Magyarországot, és mindenből a legjobbat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.