Holtan találták a magyar fiút, aki eltűnt a Szent Anna-tónál

Forrás: www.szentanna-to.ro -
halál eltűnt fiú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda óta keresték a 14 éves fiút, aki eltűnt a Szent Anna-tónál. A gyerek az alsónémedi Széchenyi István Általános Iskolába járt.

A 14 éves fiú szerdán érkezett a Szent Anna-tóhoz, 36 fős csoporttal, 9 felnőtt kíséretében. Néhányan közülük úszni mentek, de mivel vihar közeledett, kijöttek a vízből.

Azt, hogy a fiú eltűnt, csak a csoportot szállító busznál vették észre. Iratait, cipőit, ruháit és táskáját a parton megtalálták a kísérők.

Forrás: www.szentanna-to.ro

A szekelyhon.ro értesülései szerint tűzoltók és búvárok kezdték keresni a fiút, akinek holttestét csütörtök reggel találták meg.

Azt boncolás állapíthatja meg, hogy a fiú fulladás vagy szívleállás következtében vesztette életét.

Alsónémedi polgármesteri hivatalában megerősítették az Origónak, hogy a Szent Anna-tóba fulladt gyerek a településen élt. Éppen hívásuk idején beszélt Vincze József polgármester a gyerek szüleivel – mondta Dr. Percze Tünde, a település jegyzője. Azt mondták, a tragédia miatt nagyon sok intéznivalójuk van. Azt ígérték, egy közleményt adnak ki a nap folyamán.

Az Origo helyszínen lévő tudósítóját fogadta az alsónémedi polgármester, Vincze József, aki elmondta, egyeztetett az elhunyt gyerek szüleivel. Az önkormányzat megszervezte, hogy a szülők kijuthassanak a tragédia helyszínére. Az önkormányzat autója már Erdély felé tart - tette hozzá a polgármester.

Az alsónémedi iskola diákjai és tanárai is megrendültek a tragédia hallatán. Az iskola vezetése azt mondta az Origónak, most szeretnének elmélyülni a gyerekkel együtt a gyászban. A halott diákért az iskola előtt mécsest gyújtottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.