Újabb hazai siker: Magyar projekt a világ első 50 nyilvános, online tanárképzési programja között

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet -
samsung smart school tanárképzés Samsung online tanulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten indul az a magyar közreműködéssel készült online kurzus, mely bekerült az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama által kiválasztott és ajánlott 50 tanfolyam közé. 

A tanfolyam tanárképzésre fókuszáló elemeit a jászfényszarui Samsung SMART School program keretében Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatikai Tanszékének egyetemi docense dolgozta ki. A UNESCO és a Univeristy of London által szervezett kurzus az információs és kommunikációs technológiák kisiskolai környezetbe való integrálását tárgyalja.

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet

A Samsung SMART School programjának célja a diákok digitális írástudásának fejlesztése illetve az, hogy a gyerekek a tanárokkal együtt élményteli, interaktív, hatékony oktatásban vegyenek részt. Természetesen a program csak akkor lehet sikeres, a gyerekek pedig motiváltak, ha maguk a tanárok gondolkodásmódot és eszközt váltanak a képzés során. A tanárok a kezdeti, néhány napos intenzív képzést követően egy speciális oktatási szoftver segítségével, digitális környezetben tanítanak, közben a program részeként folyamatos mentorálásban részesülnek.

A Samsung világszerte, így hazánkban is kiemelten fontosnak tartja az oktatás minőségének javítását és a digitális írástudás elterjesztését, ezért a nemzetközi szinten már számos országban működő SMART School programját 2013-ban Magyarországon is elindította.

"Legalább egyszer nézzétek meg a napfelkeltét" - Különös házit kaptak az olasz tanár diákjaihttp://www.life.hu/news/20150620-kulonos-hazit-kaptak-az-olasz-tanar-diakjai.htmlValódi tanárhoz méltóan, Cesare Cata minden erejével azon van, hogy inspirálja és egy jobb életre nevelje diákjait. Ennek megfelelően osztotta ki a házi feladatokat is a nyári szünetre. NewsThinkstockHosszú Katinka ismét rekordot döntött!http://www.life.hu/news/20150620-hosszu-katinka-uszo-iron-lady-megdontotte-a-us-open-rekordot.htmlÚjabb csúcsot döntött meg hazánk egyik legnagyobb büszkesége, Hosszú Katinka, aki Facebook oldalán osztotta meg a hírt rajongóival. NewsAFPSokkoló! Terrier tépett szét egy háromhetes kisfiúthttp://www.life.hu/news/20150620-terrier-tepett-szet-egy-harom-hetes-kisfiut.htmlSzörnyű tragédia történt ma hajnalban egy sunderlandi családban, ahol egy háromhetes kisbabát megtámadott és halálra sebesített egy kutya. News--Öngyilkos lett a Fradi masszőre?http://www.life.hu/news/20150620-eisemann-laszlo-a-ferencvaros-es-a-magyar-focivalogatott-masszore-gyogyszerrel-lett-ongyilkos.htmlAhogyan arról tegnap a Life.hu is beszámolt, Eisemann László, a Ferencváros és a magyar fociválogatott masszőre tragikus hirtelenséggel elhunyt. Most olyan sajtóhírek láttak napvilágot, amelyek szerint önkezével vetett véget az életének. News--Villanyoszlopnak rohant a Király utcai lövöldözőhttp://www.life.hu/news/20150608-elfogtak-a-kiraly-utcai-lovoldozot-aki-amokfutasba-kezdett-budapesten.htmlElfogták a Király utcai lövöldözés egyik gyanúsítottját Budapesten; ő vezette azt a fegyverekkel teli autót, amely hétfő hajnalban oszlopnak ütközött a fővárosi Bem József téren, írja az MTI.NewsThinkstockA nap videója: így élvezi a kiskutya a masszázsthttp://www.life.hu/news/20150620-a-nap-videoja-igy-elvezi-a-kutyus-a-masszazst.htmlSzinte hihetetlen, mennyire aranyos videóra bukkantunk! Ettől a kutyustól garantáltan elolvadtok majd mindannyian. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.