Móra Ferenc Múzeum A kis herceg Antoine de Saint-Exupéry Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Antoine de Saint-Exupéry kabátját is bemutatják Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban az író legismertebb regényéről, A kis hercegről nyíló kiállításon június közepén.

Medgyesi Konstantin, a közgyűjtemény sajtóreferense pénteken elmondta, a legendás író kedvenc ruhadarabja több hónapos tárgyalást és előkészítést követően érkezett meg Szegedre.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A sötét, kétsoros, hosszú szövetkabátot az író 1939-ben készíttette, a belevarrt címke tanúsága szerint New Yorkban, a 6. sugárúton található Brooks-nál, majd a második világháború során téli küldetései során hordta. A kabátot New Yorkba emigrálása előtt nővérénél hagyta több más személyes tárgyával, katonai felszerelésével együtt, azonban már soha többé nem tudta visszakérni: 1944 júliusában egy felderítő bevetés közben eltűnt.
A szegedi közgyűjtemény a ruhadarabot a Saint-Exupéry-társaságtól kölcsönözte, hogy ezzel is megidézzék az írót A kis herceg című művét bemutató kiállításon.
Rostás Mónika, a tárlat koordinátora elmondta, a kiállítás interaktív módon, sok játékkal mutatja be a regényt. Szerepelnek rajta azok az író kézjegyével ellátott grafikák is, amelyeket a közelmúltban vásárolt meg a múzeum.
Antoine de Saint-¬Exupéry kultikus regénye 1943-¬ban jelent meg. A regényt 226 nyelven, több mint 80 millió példányban adták ki, s ezzel a világ ötven legolvasottabb könyve közé került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.