Újabb kisgyerek halt meg, akit az autóban felejtettek

Forrás: Thinkstock -
halál hőség autó gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ötéves kislány veszítette életét Svájc déli részén, miután a hatalmas hőség ellenére szülei a családi autóban hagyták. 
A kép illusztráció. Forrás: Thinkstock

Hiába küzdöttek a kiérkező mentők, a kislány életét már nem tudták megmenteni. A haláleset még kedden történt egy Lugano közelében lévő kempingben, eddig azonban nem volt bizonyíték arra, hogy a gyerek az autóban lévő hőség miatt halt meg. Az anya egyelőre kihallgathatatlan állapotban van. A nő összesen négy kislányával nyaralt a muzzanói La Piodella kempingben.

Szerdán Szlovákiában, Nyitrán történt hasonló tragédia, akkor egy kétéves gyerek veszítette életét egy lezárt autóban.

Figyelj oda!

Jó tudni, hogy már a szabadban 25 fokos hőmérséklet is kibírhatatlanná válhat a zárt kocsiban. Minél kisebb a gyermek, annál nagyobb a bőrfelület aránya a belső szervekhez képest. Extrém hő hatására olyan folyamatok indulnak el az emberi testben, ami a hőgutában csúcsosodik ki. A fehérjék szerkezete megváltozik, a sejtek roncsolódnak, a vérképzés megváltozik. Az agyműködés összezavarodik, ami hallucinációt, kómát okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.