A kocsiban felejtettek egy kétéves kislányt - megfulladt a tűző napon

Forrás: Thinkstock -
halál hőségriadó hőség autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A járókelők vették észre, hogy egy lezárt autóban hosszú ideje mozdulatlanul ül egy kétéves kislány, ők értesítették a mentőket és a rendőrséget. 

A kiérkező orvos szerint a gyerek több órán át szenvedhetett az átforrósodott autóban, mielőtt megfulladt – írja a szlovákiai Új Szó. Az eset a szlovákiai Nyitrán történt.

Figyelj oda!

Jó tudni, hogy már a szabadban 25 fokos hőmérséklet is kibírhatatlanná válhat a zárt kocsiban. Minél kisebb a gyermek, annál nagyobb a bőrfelület aránya a belső szervekhez képest. Extrém hő hatására olyan folyamatok indulnak el az emberi testben, ami a hőgutában csúcsosodik ki. A fehérjék szerkezete megváltozik, a sejtek roncsolódnak, a vérképzés megváltozik. Az agyműködés összezavarodik, ami hallucinációt, kómát okozhat.

Fontos! Soha ne hagyj gyermeket az autóban, egyetlen percre sem! Az sem számít semmit, ha lehúzod az ablakot, mert az autó fém-, illetve műanyag alkatrészei nagyon hamar átforrósodnak, és ez a hő megemeli a levegő hőmérsékletét.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Itton július 24-éig, péntekig meghosszabbították a hőségriadót. Kiemelten figyelj a megfelelő folyadékpótlásra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.