Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetés kánikula időjárás leégés hőség riasztás
A brutális hőség miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hírek szerint hétfőn még melegebb lesz.

Tovább erősödik a nappali felmelegedés, így a napi középhőmérséklet várhatóan már több helyen is 26 Celsius-fok körül alakulhat.

Forrás: Thinkstock

Az előrejelzés szerint vasárnap túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-36 fok között alakul, késő estére 22-28 fok közé "hűl le" a levegő.

Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás, a maximuma akár a 7,9-es értéket is elérheti. Ez azt jelenti, hogy a napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni. A tartós kánikula miatt az országos tisztifőorvos szombattól szerda éjfélig az általa elrendelhető legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Halálos hőhullám érkezett Európába

Egy magasnyomású blokk okozta szokatlan felmelegedés miatt az egész kontinensen sorban dőlnek meg a melegrekordok - a részletekért kattints ide!

A meteorológiai szolgálat vasárnap hajnalban kiadott veszélyjelzésében hétfőre már az egész országra a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki a fokozódó hőség miatt.

Whitney Houston mellé temetik el Bobbi Kristina Brownthttp://www.life.hu/news/20150703-whitney-houston-melle-temetik-lanyat-bobbi-kristina-brownt.htmlEgyre romlik a néhai énekesnő 22 éves lányának állapota. A család a hírek szerint már felkészült a legrosszabbra.News--Hétfőtől újra nyit a Nyugati pályaudvarhttp://www.life.hu/news/20150705-ujra-kinyit-a-nyugati-palyaudvar-julius-6-tol-hetfotol.htmlJúlius 6-tól visszaáll a rend: ismét a megszokott vonalon, a felújítás előtti menetrend szerint közlekednek a vonatok.News--Ördög Nóra termeli a legtöbb pénzt - Ő a legeladhatóbb magyar celebnőhttp://www.life.hu/news/20150701-ordog-nora-termeli-a-legtobb-penzt-a-forbes-magazin-legertekesebb-celebek-rangsoraban.htmlIdén is Alföldi Róbert lett a legértékesebb ember a Forbes magazin által immár másodszor felállított celebrangsorban. A lista második helyére Stahl Judit került, de Ördög Nóra is kiemelt helyen szerepel.News--Veréssel és késsel kényszerítette szexre 7 éves kislányát az édesapjahttp://www.life.hu/news/20150703-veressel-es-kessel-kenyszeritette-szexre-7-eves-lanyat-az-edesapa.html10 év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla a taktaharkányi férfit, aki nagyobbik lányát többször kényszerítette „nemi vágya felkeltésére és kielégítésére."NewsThinkstockKeveslik a Germanwings-tragédia hozzátartozói a kártérítésthttp://www.life.hu/news/20150701-a-germanwings-katasztrofa-aldozatainak-hozzatartozoi-keveslik-a-lufthansa-karteriteset.htmlMéltánytalan összeget ajánlott fel a Lufthansa a tragédiában elhunytak kártérítésére az áldozatok családjait képviselő ügyvédek szerint.News--Videó: ilyen, amikor rád támad egy 4 méteres cápahttp://www.life.hu/news/20150702-ilyen-amikor-rad-tamad-egy-4-meteres-feher-capa.htmlMindössze néhány rács választotta el a közel 4 méteres fehér cápától a New York-i nőt, aki testközelből tapasztalhatta meg, milyen az, amikor egy ekkora ragadozó rátámad az emberre.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.