Úgy bepiált a repülő személyzete, hogy nem szállhatott fel a gép

Forrás: Thinkstock -
ittas alkohol részeg ittas járművezetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Air Baltic légitársaság járatán a személyzet valamennyi tagja piásan vette fel a műszakot, de mivel indulás előtt egy meglepetésszerű alkoholtesztnek vetették őket alá, kiderült a turpisság. A gépet így nem engedték felszállni. 

A lett Air Baltic légitársaság egyik járata szombat reggel az oslói Gardemoen repülőtérről Kréta szigetére, Hanía városába repült volna, ám a pilótáról, a másodpilótáról és a három légiutas-kísérő közül kettőről is kiderült, hogy előzőleg alkoholt fogyasztott - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

Annak ellenére, hogy nem tudni pontosan, mennyi lehetett a véralkoholszintjük, annyi biztos, hogy a megengedett 0,2 ezreléknél több. A személyzetet az utasok szeme láttára kísérte el a rendőrség, amely egy névtelen telefon miatt ellenőrizte őket. A légitársaság közleményt adott ki később az ügyben, melyben elismerte, hogy csak ötórás késéssel indulhatott el a gép, melynek 109 utas volt a fedélzetén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.