Veszélyben van Erzsébet királynő! A felrobbantását tervezik a dzsihádisták

Forrás: AFP/Eddie Mulholland -
dzsihádista veszély Anglia Erzsébet királynő robbantás rendőrség készültség terrorfenyegetettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vasárnapi The Mail információi szerint a rendőrség és a brit titkosszolgálat versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a brit dzsihádisták jövő hét végére tervezett merényletét.

Megfenyegették Erzsébet királynőt - írja a The Mail on Sunday. A lap úgy tudja, brit szélsőségesek jövő hét végére tervezik a 89 éves uralkodónő elleni merényletet.

Forrás: AFP/Eddie Mulholland

Erzsébet királynő jövő szombaton egy ünnepségre lesz hivatalos, amelyet Anglia második világháborúban aratott győzelmének 70. évfordulója alkalmából tartanak - a brit dzsihádisták itt tervezik felrobbantani őt és az eseményre várható több száz embert.

A hírek szerint a királynő férje, Fülöp herceg, a brit miniszterelnök, David Cameron, több méltóság és a közel-keleti harcokban részt vett háborús veteránok és családjaik is kaptak fenyegetést, ezért fokozott a készültség a brit rendőrség és titkosszolgálat részéről.

A brit királyi család többször kapott már fenyegetést: Katalin és Vilmos ausztráliai útjuk előtt voltak komoly veszélyben, Erzsébet királynő megölését pedig az al-Kaida is tervezte korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.