Meghalt a szeptember 11-i terrortámadás ikonikus fényképének szereplője

Forrás: AFP/Stan Honda -
fénykép halál terrortámadás fotó Marcy Borders szeptember 11. gyomorrák World Trade Center
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marcy Borders alig egy hónapja dolgozott a New York-i Világkereskedelmi Központban, amikor a terrortámadás történt. Az asszony szerint az őt beterítő por miatt lett rákos.

Meghalt Marcy Borders, a "dust lady", vagyis a poros hölgy. Az asszony fotója az egész világot bejárta, amikor az AFP fotósa, Stan Honda lefényképezte őt a szeptember 11-i terrortámadást követően.

Forrás: AFP/Stan Honda

Marcy a 81. emeleten dolgozott, amikor becsapódott az első repülőgép. Még épp sikerült időben kimenekülnie World Trade Center épületéből, amelynek összeomlásakor beterítette a por. Az ekkor készült fénykép az egész világot bejárta, ezután ragadt rá a "dust lady" becenév. Ez a fotó lett a tragédia egyik legbeszédesebb felvétele.

Marcyt tavaly diagnosztizálták gyomorrákkal,

az akkor vele készült interjújában elmondta: meggyőződése, hogy a terrortámadás során belélegzett mérgező por miatt lett daganatos, hiszen egyébként teljesen egészséges volt. A "dust lady" 42 évesen hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.