Mégsem engedik szabadon Pistoriust

Forrás: AFP/Herman Verwey -
börtön Oscar Pistorius
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oscar Pistorius 2013-ban Valentin napon megölte barátnőjét. Állítása szerint azért lőtt rá, mert azt hitte, betörő jár a lakásban. Öt évre elítélték. Feltételesen szabadlábra helyezték volna, de a bíróság mégis másként döntött.

A dél-afrikai törvény szerint az elítéltek a büntetés egyhatodának letöltése után kérvényezhetik, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék őket. Ennek fényében Oscar Pistoriust augusztus 21-én feltételesen kiengedték volna a börtönből, azonban az igazságügyi miniszter felülbírálta a bíróság döntését, és elrendelte, hogy újra elbírálják a feltételes szabadlábra helyezést.

Forrás: AFP/Herman Verwey

Azzal indokolták a döntést, hogy már júniusban megszületett a döntés, pedig akkor még nem telt le Pistorius büntetésének egyhatoda. Nőjogi szervezetek is tiltakoznak a szabadlábra helyezés ellen. Hamarosan kiderül, mi lesz az újratárgyalás eredménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.