Súlyos vonatbaleset történt Indiában, sok a halott

Forrás: Thinkstock -
vonatbaleset áradás vonat India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A heves monszunesőzések okozta áradások miatt kisiklott két expresszvonat India középső részén, a balesetekben mintegy 32 ember meghalt, 100 pedig megsebesült.

A Kamajani expressz Mumbai felé tartott, amikor Harda város közelében - a fővárostól, Újdelhitől mintegy 950 kilométerre délre - az esőzések miatt megrongálódott vágányon kedden késő este kisiklott, és néhány vagonja egy folyóba zuhant. Az ellenkező irányba közlekedő Dzsanata expresszel is ugyanez történt ugyanitt.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A búvárok a folyóba esett kocsikból mintegy 300 embert szabadítottak ki, de több tucat utast válságos állapotban vittek kórházba. A mentőalakulatok még mindig kutatják, hogy nincsenek-e további áldozatok.

India a világ egyik legnagyobb vasúthálózatával rendelkezik, de a karbantartás hiányosságai miatt gyakoriak a balesetek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.