Pápá jóidő! Sarkvidéki hideg és hó érkezik - Íme a hét időjárása

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás-előrejelzés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Noha hétfőn még húsz foknál is melegebb lesz helyenként, és a hét első napjaiban marad az enyhe idő, a hét végére elfeledhetjük a tavaszias novembert. Sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul a térségre, a jövő hétvégén eső, havas eső, néhol havazás is lehet. 

Az ország nyugati részében hétfőn még húsz foknál is melegebb lehet, keleten 9 és 15 fok között alakul a csúcshőmérséklet, írja heti előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Kedden változóan felhős időre van kilátás, elsősorban estétől az északi területeken alakulhat ki kisebb eső, záporeső. 15-16 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Szerdán reggel erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kisebb csapadék is előfordul. Napközben felszakadozik a felhőzet, és előbukkan a nap. A nyugati szél megélénkül. 15 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön napos, fátyolfelhős idő valószínű, eső nem lesz. Egyelőre marad a novemberi enyheség: 11 és 16 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

Pénteken nyugat, délnyugat felől egyre vastagabb felhők sodródnak hazánk térsége fölé. Estétől elered az eső. A délnyugati szél megélénkül.

A hét végén gyökeres változás várható időjárásunkban: északnyugat felől sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul a térségünkbe,

ezért jelentős lehűlés veszi kezdetét. Szombaton sokfelé valószínű kiadós eső, amelyet vasárnapra, hétfőre - főleg a hegyekben - havazás, havas eső válthat fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.