Ferenc pápa kiállt az óvszerhasználat mellett

Forrás: Getty - Alberto Pizzoli/AFP -
óvszerhasználat gyógyítás Ferenc pápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az óvszerhasználatról szóló vita Ferenc pápa szerint teljesen felesleges. Ehelyett a lényegesebb dolgokra kell koncentrálni, például a gyógyításra.

Ferenc pápa szerint az óvszerhasználati kérdés komoly fejtörés elé állítja a katolikusokat. A Biblia 5. és 6. parancsolata ellenére ma egészen máshogy kell ezeket a problémás ügyeket kezelni.

Forrás: Getty - Alberto Pizzoli/AFP

Az egyházfő mindezt így szemléltette: „Megkérdezték Jézustól: Szabad-e szombaton gyógyítani? Jézus úgy felelt, a gyógyítás kötelesség” – mondta Ferenc pápa, akitől az Aids elleni világnap alkalmából tették fel a kérdést, hogy mit gondol az egyház az óvszer használatáról.

A Vatikán 1968 óta tiltja az óvszerhasználatot. IV. János Pál pápa akkor tiltotta el a híveket az abortusztól és a védekezés mindenféle formájától.

Ferenc pápa újra meglepte a híveket

Az egyházi esküvő után elvált és polgárilag újraházasodott hívők befogadásáról beszélt Ferenc pápa szerdán a vatikáni audiencián. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.