Ferenc pápa újra meglepte a híveket

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati -
házasság válás Ferenc pápa hívő Vatikán egyház kizárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyházi esküvő után elvált és polgárilag újraházasodott hívők befogadásáról beszélt Ferenc pápa szerdán a vatikáni audiencián.

A hőség miatt Ferenc pápa egy vatikáni audienciateremben tartotta meg az első augusztusi általános meghallgatást. Szavait hétezer hívő hallgatta.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati

Felvett egy stoppost a pápa

A katolikus egyházfő újabb váratlan akciója: felvett egy stoppost a pápamobilra. Olvasd el a Life.hu cikkét!

A pápa hosszan beszélt arról, hogy az elvált és polgárilag újraházasodott hívők nem részesülhetnek ugyan a szentségekben, de nem szabad úgy bánni velük, mintha ki lennének zárva az egyházból. „Továbbra is az egyházhoz tartoznak” – mondta, sőt, szerinte rájuk és gyermekeikre is különösen oda kell figyelni.

Az elvált és újraházasodottak lelkipásztori kísérése az egyik fő témája a családról szóló rendes püspöki szinódusnak, amelyet október 4-25. között tartanak a Vatikánban.

Ferenc pápa hajléktalanszállást nyit a Vatikán közelében

Igazán egyedülálló kezdeményezés jön létre Ferenc pápa kérésére, aki a Szent Péter tér közelében alakítana ki szállást hajléktalanok részére. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.