Már most feszültséget generál Boggie eurovíziós dala - Izrael budapesti nagykövete nehezményezi a háttérvetítés egyik sorát

Boggie Csemer Boglárka Eurovíziós Dalfesztivál Izrael
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Boggie képviseli Bécsben Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Wars for Nothing, azaz Háborúk a semmiért című dalával. Izrael budapesti nagykövete szerint sértő a szám alatt játszódó háttérvetítés egyik felirata.

Boggie dala alatt a háttérvetítésben folyamatosan háborús áldozatokra emlékező szövegek olvashatók, köztük van egy gázai áldozatokról szóló sor is: "2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek."

Forrás: Zsigmond László / Life.hu

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete azt kérte az NMHH-tól, hogy ezt a sort ne vetítsék a bécsi döntőn, mert olyan politikai problémákat vet fel, amelyek igazán kényesek. Nem tudni, hogy Boggie teljesen ugyanolyan produkcióval akar-e indulni Bécsben, mint ahogyan azt sem, csapata hajlik-e arra, hogy változtasson bármit is.

"Bármi elképzelhető, és semmi sem lehetetlen"

A Life.hu sztárszerzője, Szily Nóra interjút készített Boggie-val. Ismerkedj meg jobban a hazánkat képviselő énekesnővel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.