Újra európai turnéra indul a Quimby

Fotó: Erdélyi Gábor -
Quimby turné európai turné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legnépszerűbb hazai rockzenekar május 15-től hatállomásos koncertsorozatot tart Amszterdamtól Bécsig.

A turné első állomása pénteken Amszterdamban lesz, de játszanak majd Brüsszelben, Luxembourgban, Párizsban, Londonban és Bécsben is - közölte az MTI.

Fotó: Erdélyi Gábor

A koncertsorozaton a régi Quimby-slágerek mellett a legutóbbi, 2013-ban megjelent album, a Kaktuszliget helyenként westernes-countrys dalait is előadja a zenekar, amelyben Kiss Tibor énekel és gitározik, Varga Livius ütőhangszereken játszik és vokálozik, Balanyi Szilárd a billentyűs hangszereket szólaltatja meg, Kárpáti József trombitál, Mikuli Ferenc basszusgitározik, Gerdesits Ferenc pedig dobol.

"Nem ez lesz az első alkalom, hogy vállunkra vesszük Európát, minden évben különleges időszaka ez életünknek. Szeretjük a kinti magyaroknak és a helyi zenerajongóknak bemutatni, milyen is a Quimby-életérzés. Amszterdamban és Bécsben partnerünk lesz a Kispál és a Borz, amely idén Magyarországon csak a Fishing on Orfűn lép fel, de előtte jól jön egy kis bemelegítés. Quimby-Kispál koncert egyébként is régen volt" - mondta Kiss Tibor, a zenekar frontembere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.