Meglett Madeleine? Babatakarót és csontokat találtak...

Forrás: Origo -
bőrönd Madeleine McCann eltűnése Madeleine McCann
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy bőröndbe dobva találtak rá egy kislány földi maradványaira egy dél-ausztráliai bozótban. Azt gondolták, a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann csontjaira bukkanhattak, de a rendőrség megállapította, hogy nem. 

Egy motoros találta meg Adelaide-ben az út szélén a bőröndöt, amiben egy babatakarót és csontokat találtak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A rendőrség szerint semmilyen jel nem mutat arra, hogy Madeleine McCann csontjaira akadtak volna. Jelenleg dolgoznak azon, hogy kiderüljön, kinek a földi maradványaira találtak rá.

Madeleine McCann Forrás: Origo

Egyelőre annyit tudnak, hogy ez a kislány szőke, három év körüli és 90 centi magas volt, mint Madeleine, amikor eltűnt.

Madeleine története

2007. május 3-án, négyévesen tűnt el egy portugáliai üdülőhely apartmanjából. Madeleine-t a szülei a hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, amíg ők száz méterrel arrébb egy étteremben vacsoráztak. Amikor azonban ellenőrizték a kicsiket, a lány már nem volt köztük. A portugál rendőrség első megállapítása szerint a kislányt elrabolták, nem sokkal később azonban kijelentették, hogy feltételezésük szerint Madeleine meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan. Később többen állították, hogy látták őt Portugáliában, szeptember 7-én pedig azt is bejelentették, hogy megtalálták a gyermek vérnyomait egy kocsiban, amit szülei huszonöt nappal az eltűnése után béreltek. Ekkor Gerry és Kate McCannt gyanúsították meg lányuk elrablásával. Ezt végül egy évvel később – érdemi bizonyítékok hiányában – feloldották, a kislánynak azonban azóta sem lelik nyomát. Többször nyomra bukkantak, de mindig hiába. Egy másik eltűnt, de 17 évvel később előkerült lány szülei üzentek a szülőknek, hogy ne adják fel a reményt.

A takarón és csontokon kívül ruhamaradványokat is találtak a táskában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.