Elhunyt Glenn Frey, az Eagles együttes egyik alapítója

Glenn Frey
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Glenn Frey, az Eagles együttes egyik alapítója, 67 éves volt. Halálhírét menedzsere jelentette be.

Glenn bátran küzdött az elmúlt hetekben, de sajnos a reumatikus ízületi gyulladás okozta komplikációkat nem tudta legyőzni" - olvasható a szupergroup hivatalos honlapján.

Az 1971-ben Los Angelesben alakult Eagles a 70-es évek elején robbant be a rockvilágba, akkor még Linda Ronstadt háttérzenekaraként. A négytagú rockbanda képzett zenészekből állt, és a countryzene hangzásvilágát a rockzenével párosító stílusukkal hamarosan önálló zenekarként is sikeres lett. Főként country-rockot és folk-rockot játszottak. A One of These Nights, a Best of My Love vagy a Life in the Fast Lane ma már örökzöld slágerek. Egyik legnagyobb sikerük a Hotel California 1976-ból. Glenn Frey az Eagles gitárosa és énekese volt, a Take it Easy vagy a Tequila Sunrise című számok emlékeztetnek a hangjára. Az együttes a hetvenes évek közepén élte fénykorát, lemezeiből több mint százmillió példányt adtak el. Frey a nyolcvanas években szólólemezekkel is nagy sikereket ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.