Gyász! Elhunyt a legendás Jefferson Airplane egyik alapítója, Paul Kantner

Forrás: AFP/2009 Getty Images/Mario Tama -
gyász gitáros énekes Jefferson Airplane Paul Kantner
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Paul Kantner gitáros-énekes, aki egyik alapítója volt a hatvanas évek legendás rockegyütttesének, a Jefferson Airplane-nek. A zenész szívroham miatt került kórházba, ahol csütörtökön későn este elhunyt. 64 éves volt.

A Jefferson Airplane - a Grateful Deaddel és a Mamas and Papasszal együtt - a hatvanas évek végére kibontakozó hippimozgalom legfontosabb zenekarai voltak. A Jefferson Airplane alapító tagja, gitárosa, énekese és dalszerzője volt Paul Kantner.

Forrás: AFP/2009 Getty Images/Mario Tama

Lemezeiknek hatalmas sikere volt. A zenekar, ami Woodstockot is megjárta, a 70-es évek elején kettévált, később Paul Kantner szólókarrierbe kezdett. A kilencvenes években ismét előkerültek a régi társak, a Jefferson Airplane is bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé, amit turnéval ünnepeltek meg. A Jefferson Airplane idén februárban Grammy-életműdíjat kap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.