Kihívó ruhába öltöztették a halott nénit Sopronban

halott ruha Sopron kihívó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családtagok a ravatalozóban vették észre, hogy nem az általuk küldött kosztümbe öltöztették az elhunyt asszonyt, hanem egy kivágott, világos ruhába.

A hozzátartozókat sokkolta, amikor meglátták, hogy édesanyjukat egy vadidegen, világos színű, kivágott ruhába öltöztették - írja a Kisalföld.

Forrás: Thinkstock

A temetés előtt szembesültünk azzal, hogy nem abba a fekete kosztümbe öltöztették fel, amit bevittünk számára a patológiára. Édesanyám – bátyám tizenöt évvel ezelőtti halála óta – csak sötét színű ruházatot viselt. Felfoghatatlan számunkra, hogy pont a temetésén nem - mesélte megtörten a lapnak Horváth Sándorné.

Már tavasz óta készült az idős asszony a “nagy útra”. Lányával közösen választották ki azt a fekete kosztümöt, amit a temetésén szeretett volna viselni. Halála után bevitték a patológiára a ruhát, az ezt tartalmazó táskára pedig rá is írták a nevét, ezért is érthetetlen, hogyan keveredhetett el a kosztüm.

A lap megkérdezte a kórházat, hogyan cserélhették el a ruhákat. A dokumentációk alapján minden szabályosan történt az öltöztetés során. Az esetet kivizsgálták. Aznap másik két nő és egy férfi elhunytat szállítottak. A temetkezési vállalkozó igazolása szerint a másik két női elhunyt ruházatánál a hozzátartozók mindent rendben találtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.