Szó szerint más emberként tért vissza a Földre Scott Kelly

Forrás: Robert Markowitz -
Föld Scott Kelly űrhajós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerika egyik legnépszerűbb embere az az űrhajós, aki csaknem egy évet töltött el a földön kívül orosz tárásával, Mihail Kornyijenko űrhajóssal. Scott Kellyt megváltoztatta a lebegéssel eltöltött hosszú idő.

Szerda reggel tért vissza a Földre az a két űrhajós, akik majdnem egy évig voltak az űrben. Mivel amerikai asztronauta ilyen sok időt még nem töltött el a kozmoszban, Scott Kelly igazi sztárrá vált.

Forrás: Robert Markowitz

Az amerikai űrhajós hazatérte után egyből nagyító alá került, és két fontos változás is bekövetkezett a testében az űrben eltöltött 340 nap alatt- írja a The Verge. Scott Kelly magasabb lett, nem kevesebb, mint öt centivel, ráadásul nem is öregedett annyit, amennyit a Földön öregedett volna ennyi idő alatt. Természetesen mindenre van magyarázat. A magassága azért változott, mert a súlytalanság állapotában a gerince megnyúlt, ám ez csak átmeneti állapot. A fiatalság magyarázata kicsit trükkös, és köze van Einstein relativitáselméletéhez, és az ok a mozgási sebességek különbözősége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.