Érkezik a női Uber: azaz a női sofőrök, akik csak nőket szállítanak

Forrás: Uber -
diszkrimináció autó esélyegyenlőség Uber
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Uber-sofőr, Michael Pelletz megalapította a Chariot for Women nevű szolgáltatást, melyet kizárólag női utasok és női sofőrök vehetnek igénybe.

Az alapító egy interjúban elmondta, a nőknek szóló szolgáltatás ugyanúgy fog működni, mint az Uber, és a nők biztonságos utazását fogja elősegíteni.

A kép illusztráció Forrás: Uber

Michael Pelletz azt is megjegyezte, hogy az Uberhez hasonló szolgáltatások nem helyeznek elég hangsúlyt a biztonságra, így a tervek szerint még az út előtt az utas és a sofőr is kap egy kódot, és

ha a két kód egyezik, akkor létrejöhet az utazás.

Emellett a sofőrök csak azután dolgozhatnak, miután átestek egy szigorú alkalmassági vizsgálaton, beleértve múltjuk tanulmányozását is.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Pelletz számít a jogi csatákra azzal kapcsolatban, hogy a szolgáltatás diszkriminálja a férfi utasokat, ám az alapítók szerint

a szolgáltatás pont az egyenlőtlenséget fogja megteremteni.

A szolgáltatást először Bostonban, április 19-én fogják élesíteni, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az applikáció Magyarországon is elérhető lesz-e.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.