Spanyolország baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét külföldi, köztük öt, Franciaországban élő ember vesztette életét egy gyorshajtás miatt bekövetkezett autóbalesetben szombaton Spanyolországban.

A francia-spanyol határtól 25 kilométerre, Pont de Molins település magasságában, az N-II-es főúton egy francia rendszámú Volkswagen Golf és egy spanyol rendszámú Dacia Sandero frontálisan ütközött reggel fél hét körül. Az autók a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak.
A vizsgálatok szerint a tragédiát a Golf vezetője idézte elő: túl gyorsan hajtott egy olyan úton, amelyet a helyiek is csak halálkanyarként emlegetnek a gyakori balesetek miatt. Az úttest csúszós volt az eső miatt.

A Golf öt utasa - 19 és 22 év közötti, Franciaországban élő fiatalok, két francia, két marokkói és egy tunéziai állampolgár, köztük egy testvérpár - a helyszínen szörnyethalt, egyikük sem volt bekötve. A helyszínelők jelentős mennyiségű készpénzt, több mint ötezer eurót találtak az autóban. Az első beszámolókban még valamennyiőjüket marokkói származású francia állampolgárként emlegették.
A Dacia Sanderóval éttermi alkalmazottak egy közeli francia településre, Perthus-be tartottak. A spanyol sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de ő is csak annak köszönheti életét, hogy be volt kapcsolva a biztonsági öve. Két utasa, egy marokkói és egy kolumbiai állampolgár meghalt.
Marta Felip, a baleset helyszínéhez közel fekvő Figueras város polgármestere a televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a lehető leggyorsabban teljes egészében kétsávossá kellene bővíteni a Madridból Barcelonán keresztül Franciaországba vezető N-II-es főutat, amely az ország egyik legforgalmasabb útvonala. A főút Zaragoza és Fraga, valamint Barcelona és a francia határ közötti szakaszán egy-egy sávon közlekedhetnek a járművek.

Még nincs két hete, hogy Katalóniában súlyos baleset ért külföldieket. Az AP7-es autópályán egy egyetemistákat szállító autóbusz áttörte a szemközti sztrádaszakaszt elválasztó szalagkorlátot, és az oldalára borult, majd egy személyautó frontálisan belerohant. A balesetben 6 ország diákjai vesztették életüket, 7 olasz, 2 német, 1 román, 1 osztrák, 1 francia és 1 üzbegisztáni diáklány. A busz 60 utasa közül 44-en sérültek meg, köztük egy magyar diák is, akinek mindkét keze eltört.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.