Több, mint 31 millióért kelt el Marilyn Monroe egyik ikonikus fotója

Forrás: AFP -
fotó Marilyn Monroe képek árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sotheby's aukciósház elárverezte Richard Avedon amerikai fotóművész leghíresebb felvételeit, köztük Marilyn Monroe egyik ikonikus fotóját is, ami valakinek több, mint 31 millió forintot ért. 

"Marilyn 4 órán keresztül táncolt, énekelt, flörtölt...Majd hajnalban egy cseppnyi fehér bor sem maradt, a táncnak is vége szakadt, mindenki elment, ő pedig csak úgy ült a sarokban, mint egy gyerek. Amikor elsétáltam mellette, teljesen közömbös volt az arckifejezése. Nem akartam a beleegyezése nélkül lefotózni, de amikor egymásra néztünk, láttam, hogy nem akar nemet mondani" - mesélte fényképész, Richard Avedon, a divat és portréfotózás atyja az 1957-ben, New York-ban készült képről.

31 millió forintot ért Marilyn Monroe ikonikus fotója Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Alina Novopashina

Avedon 2004-ben elhunyt, de a fotói továbbra is hihetetlen népszerűségnek örvendenek. Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, mint a napokban a Sotheby's aukciósház által elárverezett kép, ami 77 ezer fontért, azaz 31 millió forintért kelt el - számolt be a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.