Lemondott címeiről Kiss László

Forrás: MTI/Földi Imre -
díszpolgár Magyar Úszó Szövetség úszás Kiss László lemondás cím Százhalombatta uszoda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A volt szövetségi kapitány a százhalombattai polgármesternek írt levelében mondott le díszpolgári címéről, és kéri, hogy másról nevezzék el a nevét viselő százhalombattai uszodát.

Szerda délután hívták össze a százhalombattai képviselő-testület rendkívüli ülését, amelynek témája Kiss László díszpolgári címe és a nevét viselő városi uszoda átnevezése volt - írja a hvg.hu.

Forrás: MTI/Földi Imre

A volt úszókapitány, akit 55 évvel ezelőtt elítéltek nemi erőszakért, korábban alpolgármester is volt Százhalombattán, amelyről korábban már lemondott. Kiss László az ülést megelőzve egy levélben tudatta a polgármesterrel, hogy lemond a díszpolgári címéről, és azt kérte, nevezzék el másról a városi uszodát.

Megrázó részletek a nőtől, akit Kiss László megerőszakolt

Néhány hete látott napvilágot az a megdöbbentő hír, miszerint Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya 1961-ben két társával csoportosan nemi erőszakot követett el egy úszólánnyal szemben, amiért akkor három év letöltendő börtönre ítélték. Az is kiderült, hogy Kiss László anno nem töltötte le teljes börtönbüntetését, a három év helyett mindössze 22 hónapot ült. A napokban interjút adott az áldozat, akit megerőszakoltak Kissék: kattints ide a cikkért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.