Aggódnak az emberek: könnyű robbantani az EB-n?

Forrás: MTI/AP/Thanassis Stavrakis -
bomba terror robbantás EB 2016 Eb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyelőre a szurkolók okoznak problémákat a Franciaországban megrendezett Európa Bajnokságon, mégis sokan aggódnak bombatámadás miatt is.

Felforgatják a szurkolók Franciaország városainak életét, stadionon belül és kívül is harcolnak egymással a csapatok rajongói. Eddig a legnagyobb balhét az angol és az orosz szurkolók összecsapása okozta, a meccs lefújása után egyből elkezdődött a két tábor harca.

Forrás: MTI/AP/Thanassis Stavrakis

Az angolok csatárának, Jamie Vardy-nek a felesége Twitteren osztotta meg rajongóival a lefújás utáni pánikhangulatot. A nő azt írta, fenyegetve érezte magát, és ezen a rendőrség jelenléte sem változtatott. “A rendőrség azért van ott, hogy megvédjen minket. Nos, én nem éreztem magamat biztonságban, sokkal inkább fenyegetve” - idézte a nőt a Mirrror.

A stadionba a szurkolóknak sikerült becsempészniük tiltott pirotechnikai eszközöket is, hiába kellett három ellenőrző ponton is megmutatniuk a csomagjaikat. Ez okoz sokaknak aggodalmat: többen úgy vélik, hogy ha ilyen könnyedén sikerült az akár életveszélyes sérülést is okozó eszközöket bevinniük a szurkolóknak, akkor akár egy bombát is be tudnának csempészni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.