Három év után kapták el a 80 éves nő gyilkosát

Forrás: Thinkstock -
tettes gyilkosság Magyarország DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyanú szerint egy 49 éves férfi társával együtt gyilkolt meg 2013. december 29-én egy 80 éves nőt. A tetteseket csak most sikerült elkapni.

Három évvel ezelőtt meggyilkoltak egy 80 éves nőt, de sokáig nem sikerült a tettesek nyomára bukkanni. Most az áldozat testén hagyott DNS-minta segítségével tudták elkapni a gyilkosokat.

Forrás: Thinkstock

"A helyszíni szemle során több bizonyítékot rögzítettünk, például az áldozat testén DNS-maradványokat. A mintát megküldtük a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnek, akkor nem találtak egyezést a nyilvántartásban. Az áttörést évekkel később a DNS-nyom hozta meg: az intézet jelezte, hogy egy másik esetnél azonosított B. Mihály DNS-e megegyezik a helyszínen talált bizonyítékkal” - idézte Gál Sándor, a BRFK Életvédelmi Osztály vezetőjének szavait a Bors. A 49 éves férfit június közepén fogták el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.