Meghalt a Dadus szereplője, Ann Morgan Guilbert színésznő

Forrás: CBS -
színésznő dadus Ann Morgan Guilbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 14-én Los Angelesben meghalt Ann Morgan Guilbert, a hazánkban leginkább a népszerű sitcom, A dadus Yetta nagyijaként ismert színésznő. A 87 éves művész rákban szenvedett.

Az 1928-ban Minneapolisban született Ann Morgan Guilbert négy évtizeden át tartó pályája során 56 filmben, sorozatban és egyéb produkcióban szerepelt. A nagy áttörést 1961-ben a The Dick Van Dyke Show hozta meg a számára, amelynek összesen 61 epizódjában formálta meg egészen 1966-ig Millie karakterét.

Forrás: CBS


A színésznő későbbi sikerei közé tartozott A dadus című sitcom, amelyben a nagyszájú Yetta nagyit alakította felejthetetlenül. A színpadi színészként is aktív Guilbert ezenkívül olyan sorozatokban játszott, mint a Seinfeld, a Félig üres, a Különleges ügyosztály, újabban pedig a Modern család, A Grace klinika és a Meg-boldogulni. Legutóbb a Life in Pieces című széria egyik epizódjában tűnt fel, idén márciusban.Guilbertet két lánya gyászolja, akiknek az édesapjától 1966-ban vált el. Második férje, a szintén színész Guy Raymond 1997-ben távozott az élők sorából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.