Túszul ejtették majd megkínozták a magyar párt Ukrajnában

Forrás: Thinkstock -
Ukrajna magyar túsz kínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A két fiatal egy ismerősükhöz utazott ki Kijev mellé, de a kellemes kikapcsolódásból egy valóra vált rémálom lett. A házigazda ismerőseivel kerültek összetűzésbe a fiatalok, amiből még nagyobb probléma kerekedett.

A pár kiutazott egy barátjukhoz, de a látogatás nem úgy végződött, ahogy tervezték. A házigazda néhány ismerőse miatt tört ki először a balhé. A fiatal lány elmondása szerint vendéglátójuk rövid időre elment otthonról, ismerőseit és őket egyedül hagyva.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A lány nem találta a telefonját, ami az egyik idegen férfi zsebéből került elő, aki nem akarta visszaadni a mobilt, ezért dulakodás kezdődött közöttük. Ennek következtében összetörték a házigazda televízióját, aki előbb két-, majd négyezer eurót követelt tőlük az állítólag hibás készülékért cserébe. A párnál nyilvánvalóan nem volt ennyi pénz, ezért elvették mindenüket, ami náluk volt.

“Mindenünket elvették, majd összeverték a barátomat, engem pedig egy másik szobába vittek. Azt akarták, hogy utaljam át nekik a pénzt a bankkártyámról. Zsinórral odakötöztek egy székhez, majd egy zacskót húztak a fejemre, amit a nyakamnál el is kötöttek egy kábellel. Azt hittem, megölnek”

- mondta a lány, aki nem tudott utalni a fogva tartóinak. A szeme előtt szorítottak fegyvert barátja fejére, neki pedig beadtak egy injekciót, amitől elájult. Másnap reggel egyedül ébredt, így tudott kimenekülni a házból, és segítséget kérni. Végül a barátját is elengedték, első útjuk természetesen a rendőrségre vezetett. Feljelentést tettek Magyarországon is, de az ügy Ukrajnához tartozik, itthon nem tudnak mit tenni. “Segítőkészek voltak, de nem tudtak mit tenni, az ügy Ukrajnához tartozik. Nem szeretnénk annyiban hagyni a történteket, de egyelőre nem tudjuk, kihez fordulhatnánk, hiszen odakint nem foglalkoznak igazán komolyan a történtekkel” - mondta a lány a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.