Ittasan vezette a repülőt a pilóta

Forrás: AFP/Koen Suyk -
pilóta alkohol részeg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leszállást követő alkoholteszten megbukott az Air India indiai légitársaság egyik nemzetközi járatának pilótája, akit a vizsgálat idejére felfüggesztettek állásából.

"Az Air India pilótáinak véralkoholszintjét felszállás előtt és után is mérik" - írta csütörtökön a Gulf Times című angol nyelvű katari lap. "Az alkoholteszten megbukott pilóta szerda kora reggel érkezett meg a dél-indiai Kozsikkodúba az egyesült arab emírségekbeli Sardzsából" - mondta a légitársaság szóvivője, majd hozzátette, hogy

súlyos kihágás történt.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Koen Suyk

Az indiai polgári repülési főigazgatóság szabályainak értelmében az alkoholteszten első alkalommal megbukott pilótákat három hónapra, második alkalommal három évre függesztik fel,

harmadszorra pedig bevonják a repülési engedélyüket is.

A repülésügyi hatóságok adatai szerint nem ez volt az első alkalom, hogy ittasan vezetett utasszállító repülőgépet indiai pilóta. 2015-ben 43 pilóta bukott meg a felszállás előtti alkoholteszteken, míg 2014-ben 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.