Micsoda elismerés! Jackie Chan Oscar-díjat kap

Forrás: AFP -
Oscar-díj színész életműdíj Jackie Chan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű akciósztár Jackie Chan, a vágó Anne V. Coates, a casting director Lynn Stalmaster és a dokumentumfilmes Frederick Wiseman kiemelkedő szakmai pályafutását ismeri el idén életműdíjával az Amerikai Filmakadémia. 

Jackie Chan nyolcévesen debütált a filmvásznon. Gyermekkorában a Pekingi Operában képezték, majd sikeres nemzetközi filmes karriert futott be. Szülőhelyén, Hongkongban több mint harminc harcművészeti filmben szerepelt, ezek egy részét forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is jegyezte.

Forrás: AFP

Elképesztő tornamutatványaival, izgalmas kaszkadőrjeleneteivel, határtalan karizmájával világszerte lebilincselte a közönséget.Nagy sikert aratott a Részeges karatemester két részével, a Rendőrsztori-filmekkel, a Csúcsformában-sorozattal, pár éve pedig A karate kölyök remake-jével.

Hatvankét évesen is még mindig a csúcson van: a legutóbbi filmjét július végén mutatták be Kínában,

a Skiptrace című akcióvígjáték Chan ötvenéves karrierjének eddigi legerősebb nyitását produkálta, hatvanmillió dollárt hozott a premier utáni első négy napban. A tiszteletbeli Oscar-díjakat november 12-én adják át Hollywoodban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.