Rózsa György már 50 éve a pályán

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
tévés producer Rózsa György szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ismert műsorvezető a Story magazinban őszintén beszélt karrierjéről, a kereskedelmi tévék csábításáról és arról, hogy hogyan élte meg felesége elvesztését.

Ritkán hallunk Rózsa Györgyről, aki már 50 éve a pályán van. Közvetlen személyisége és humora sokakba beleivódott, hiszen számtalan műsort vezetett a televízióban. Eleinte ifjúsági adásaival, később a Kapcsoltammal, LEG...LEG... LEG... című bulvárműsorával lopta be magát a nézők szívébe.

"Hatalmas érdeklődés és persze szeretet vett körül.

Előfordult, hogy negyven-ötven autogramkérő lány üldözött

egy vidéki város utcáján. Úgy kellett menekülnöm, hogy ne szedjenek szét. A televízióban sokan nem értették, nem tudták elfogadni elviselni a népszerűségem. Egy-két főnök ott ártott ahol tudott. (...) Sok megalázás és gáncsoskodás ért házon belül, de

a kinti szeretetdömpig mindenért kárpótolt."

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Később a népszerű műsorvezetőt a kereskedelmi tévék is próbálták elcsábítani, hatalmas összegért dolgozhatott volna műsorvezetőként a csatornáknál, de ő mégis nemet mondott. "Akkor éppen öt sorozatom ment éppen a Magyar Televízióban, amelyeket nagyon szerettem. Így nemet mondtam, pedig

elképzelhetetlenül nagy összeget ajánlottak."

Arról is őszintén beszélt, hogy máig nem dolgozta fel felesége halálát. Kanyó Éva tornászbajnokot a diagnózis után egy hónappal vesztette el. „Amikor megmondta az orvos, hogy Éva menthetetlen és hetei vannak hátra, nem akartam, hogy rettegjen.

Sem neki, sem a szüleinek nem mondtam meg a valóságot. Sőt, még lányunknak sem.

(...) Éva az a nő volt, akivel az egész életemet boldogan leéltem volna."

A
tévés nagyon összetört, de kamasz lánya miatt erősnek kellett lennie és újra munkába állt. Ezt követték produceri munkái, ahol megalkotta a Magyar Elsők című saját ötletű sorozatát, amivel már egy sokkal komolyabb témát, a magyarság gyökereit mutatja be. Az elmúlt ötven évéről összefoglalva annyit mondott:

"Nem szégyellem, hanem

büszke vagyok rá, hogy az ország televíziós udvari bolondjának is neveznek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.